Om skolen

Tickle Toes ble startet i 2002 av Kjersti Evensen. Siden har vi hatt tusenvis av dansere i studioet. Tickle Toes har i alle år formidler steppdanshistorie og kunnskap om danseformen. Vi er stolte av dette, og det er fantastisk å kunne bidra til et flott miljø for stepp i Norge i dag.

Om steppdans

En steppdanser er både danser og musiker. Her skal dansen høres! I kursene våre arbeider vi først med grunntrinn. Deretter utvider vi ditt repertoar.

Denne morsomme danseformen har sine røtter fra østkysten av USA. Nye uttrykk ble skapt i møtet mellom irske innvandrere og befolkningen med røtter fra Vest-Afrika.

Fra dette utviklet det seg en danseform som ble enormt populær. I dag ser vi spennende tradisjoner og utrykk verden over. Jazz- og swingmusikk er fortsatt mest populært å danse til. Samtidig er stepp alltid i utvikling. Dette er en danseform hvor vi både tar vare på gamle tradisjoner og utforsker nye trinn. Du kan steppe til all musikk.

Din pedagog kan hjelpe deg å finne mer stoff om steppdans og dens historie.

Våre instruktører

Ella Gyri Groven

Pedagog og instruktør

Ella Gyri har undervist på At Tickle Toes siden 2007.

Hun underviser i dag på alle nivåer på skolen.

Ella Gyri er utdannet skuespiller fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) i 2003 og er medlem i Norsk skuespillerforbund. Hun er cand.mag. fra UiO med teatervitenskap og russisk.

Ella Gyri har tidligere jobbet med Akutteatret med Nina Sele, i blant annet forestillingen «Den steppende detektiv», en barneteaterforestilling med steppdans.

Av andre oppdragsgivere kan nevnes.Haugesund Teater – Scenekraft. Hun er også å se i reklamefilm og fjernsyn og i den italienske spillefilmen «Un ciclone in famiglia».

Ella Gyri har danset i Oslo Steppdanskompani fra starten, og arbeider med steppdans som integrert del i teateroppsetninger.

Hennes hovedlærere i steppdans har vært Kjersti Evensen og Anneli Moe.

Ella Gyri har også tatt klasser hos Paulo Fernandes Jr., Michael Sandwick, Jonas Nermyr, Ludovico Hombravella Suarez og Brenda Bufalino.

Iselin Jansen Ruiz

Danser og pedagog

Iselin er fra Fetsund. Hun begynte å danse steppdans med Gry Elisabeth Gåsnes ved Norsk Ballettinstitutt under ledelse av Kjerstin Kartrud.

Iselin har en allsidig utdanning i steppdans, mambo, house, salsa, jazz, samtidsdans og ballett. Det inkluderer studier ved:

Fagerborg landsdekkende linje for ballett 2008–2010,

Norsk Ballettinstitutt (1995–2008),

At Tickle Toes steppdansskole (2009–2013),

Circle hiphop dansestudio (2012–2013),

Salsakompaniet (2013–2015),

Subjazz (2007–2013) 

Subsdans (2013–2014).

 

Iselin er ildsjel og gründer av Norges første internasjonale festival for steppdans, Tap Oslo. https://www.norwegianrhythmproduction.com/   

Iselin har studert under Sarah Reich og hennes «Tap Music Project» i Los Angeles. hvor hun også har gjort flere show. Hun er aktiv i det internasjonale miljøet i stepp og leder managementbyrået «Norwegian Rhythm production». Byrået representerer internasjonale dansere i Oslo og arrangerer konserter rundt festivalen Tap Oslo.

 

Videre har Iselin undervist og opptrådd med steppdans og house/hiphop blant annet i Barcelona, Stockholm, Los Angeles, London, New York og Helsingfors. I Norge har hun undervist ved bl.a. Norsk Ballettinstitutt og Musikkteaterforum og er aktiv med fjernsyn og egne showkonserter.

 

Ved flere anledninger har hun fremført selvkomponerte verker med Alexis Ruiz og Reinaldo Luco på 8th Nordic Salsa Experience. Iselin er tilknyttet Oslo Steppdanskompani og deres prosjekt «Best på fest 2013» i oppdrag med kompaniet. Undervisning ved blant annet Norsk Ballettinstitutt og Musikkteaterforum i stepp. I tillegg er Iselin utdannet ved Bilder Nordic School of Photography og har jobbet som freelance dansefotograf siden 2012.

Hun har BA i psykologi ved Universitetet i Oslo. Besøk Iselins fotoside. http://www.iselinjansen.com/

Iselin elsker liker å blande stiler fra andre danseutrykk inn i steppdansen.

Ragnhild Lucy Skinner

Danser og pedagog

Ragnhild har undervist periodevis hos At Tickle Toes siden 2012. Hun har også undervist steppdans i flere år i Bergen, ved StepIn dansestudio og Bårdar Akademiet Bergen. Ragnhild har også undervist i danseformer som charleston, lindy hop og balboa.

Foruten å være tilknyttet Oslo Steppdanskompani var hun med og koreograferte og danset i forestillingen «Best på fest» i 2013. Ragnhild har deltatt på en rekke andre frilansoppdrag.

Interessen for stepp begynte i 1990 hos Silja Rogne i Drammen. I mange år studerte Ragnhild hos Kjersti Evensen i Oslo. Hun har trent med en rekke internasjonale steppdansere på workshops og festivaler rundt i Europa. Ragnhild har også bakgrunn fra klassisk ballett.

Et stort repertoar som danser er ett av Ragnhilds kjennetegn. Hun er spesielt glad i musikk og dans fra jazzens gullalder., og har undervist i både charleston, lindy hop og balboa. Men hun begrenser seg ikke bare til denne stilen – Ragnhild mener at man kan danse til all musikk!

Håkon Sigernes

Håkon er utdannet ved Millennium Performing Arts og Guildford Conservatoire i London, og er ansatt som danser i Skuespiller- og danseralliansen. Som musikalartist har han bl.a. spilt i Hair (Oslo Nye Teater), Les Misérables (Folketeateret), Sirkus Jesper (Dyreparken), Singin’ In the Rain (Folketeateret), Mary Poppins (Folketeateret), De tre musketerer (Folketeateret), A Chorus Line (Chat Noir), The Producers (Oslo Nye), Cats (Chat Noir), Les Misérables (Oslo Nye), Annie (Folketeateret), Singin' In the Rain (Oslo Nye), Den glade enke (Oslo Nye), My Fair Lady (Folketeateret), Postkort fra Lillebjørn (Oslo Nye), Spamalot (Folketeateret) og La Traviata (Birmingham Opera Company).

Som steppdanser har Håkon jobbet med Oslo SteppdansKompani under ledelse av Anneli Moe, som har satt opp forestillingene Rastløse føtter og Best på fest. I steppdanskollektivet Stepperiet jobber han med improvisasjon sammen med Janne Eraker og flere profesjonelle steppdansere og improvisasjonsmusikere. Ved to anledninger har han vært steppesolist i Duke Ellington’s ”Sacred Concert” med Glåmdal Storband. Håkon hadde steppekoreografien på Singin’ In the Rain på Folketeateret i 2017. I tillegg har han lang erfaring som steppdanspedagog for både profesjonelle og amatører. Tickle Toes er glad for å ha han i studio.

Stine & Laurentiu

Laurentiu og Stine er et dansepar med base i Oslo. De begynte å danse sammen for tre år siden. Deres lidenskap for karibisk musikk og dans gjorde at de ble forelsket i bachata. De har lært av skaperne av bachata sensual, Korke og Judith, og de gleder seg til å dele sin kunnskap og ha mye dansemoro sammen med dere alle!

Laurentiu og Stine har begge høy erfaring i flere dansestiler; mambo / salsa, bachata, folkedans, ballett og jazz er blant dem. Deres kjærlighet til dans har ført de til toppen de siste årene i nasjonalt mesterskap i salsa, og de representerte Norge i VM i 2018. Laurentiu og Stine er også en del av Allure dance company @alluremambodc, en av Skandinavias ledende mambo grupper, ledet av Alexis Ruiz @alexistyle. Det er en ære å ha de blant våre pedagoger.

Ole Marius Larsen

Ole Marius er fra Biristrand i Gjøvik og er utgradert fra Musikkteaterhøyskolen med en Bachelor i Musikkteater. Han har vært med i flere amatøroppsetninger, blant annet A Chorus Line og Glee og hadde en profesjonell oppsetning av Shockheaded Peter i Juni med klassen sin. Han har også vært nestleder for Musikal-i-teten som er en musikkteaterfestival i Oslo. Nå er han med i steppekompaniet Allure Tap Company som er ledet av Iselin Jansen Ruiz. Vi gleder oss til å ha han om bord.

Kjersti Evensen

Gründer

Kjersti har bygget opp skolen siden oppstarten i 2002. Hun startet å undervise i stepp allerede i 1984. Hun avsluttet sin aktive scenetilværelse i 2000 og har siden arbeidet for å skape kunnskap om og interesse for steppdans i Norge. Hun har vært pådriver for feiringen av Den internasjonale steppdansdagen siden starten i 2002.

Utdanning tok Kjersti ved den Norske Operas Ballettskole, under Joan Harris og Stefan Ullner, ved Jenny Wagstaff steppstudio og ved ulike private dansestudier i London og New York. Karrieren begynte som 10-åring ved den Norske Operas scene. Den voksne karrieren ble innledet med blant annet oppstarten av Carte Blanche i 1984.

 

Som utøver er Kjersti også kjent fra produksjoner fra de aller fleste scener i Oslo, samt TV og frie grupper. Hun har også vært tilknyttet Oslo Danseensemble fra starten. Kjersti har arbeidet som timelærer og gjest ved utallige skoler før hun startet opp Tickle Toes.

Kjersti har studert steppdans og deltatt i produksjoner med Jenny Wagstaff, Chazz Young, Michael Sandwick, Brenda Bufalino, Derek Hartley, Jennifer Day, Lesley Lockery, Chester Whitmore, Joseph C. Wiggan mfl.

Hun er også mottaker av Statens kunstnerstipend 1991 og 2004, Sagene bydels miljø- og kulturpris, Lovisaprisen 2012, samt Norske Dansekunstneres (NoDa) pedagogstipend for 2014 for sitt pionèrarbeide for steppdans i Norge.

Kjersti vil forøvrig takke alle pedagoger, kolleger og elever som i alle år har vært, og er, en stor støtte og inspirasjon! Og ikke minst mormor som introduserte henne for jazzmusikk og steppdans som barn. Og - kjære Jenny Wagstaff, Main Kristoffersen, Frankie Manning og Chazz Young, som ga støtte og inspirasjon til å starte opp At Tickle Toes.