top of page

Om skolen

Tickle Toes ble startet i 2002 av Kjersti Evensen. Siden har vi hatt tusenvis av dansere i studioet. Tickle Toes har i alle år formidler steppdanshistorie og kunnskap om danseformen. Vi er stolte av dette, og det er fantastisk å kunne bidra til et flott miljø for stepp i Norge i dag. I dag eies skolen av ekteparet Iselin & Alexis Ruiz. Iselin er steppdanser og Alexis er latin danser og musiker. Tickle Toes fortsetter å bli en milepæl i norsk dansehistorie og største steppdansskolen i Norge, men er nå en del av A-custica Dance Academy. Tickle Toes er steppdansavdelingen, mens Alexis står for meste av Salsa/Mambo undervisningen. To dansekunstformer som begge har vokst opp i New York med mange felles trekk. 

Om steppdans

En steppdanser er både danser og musiker. Her skal dansen høres! I kursene våre arbeider vi først med grunntrinn. Deretter utvider vi ditt repertoar.

Denne morsomme danseformen har sine røtter fra østkysten av USA. Nye uttrykk ble skapt i møtet mellom irske innvandrere og befolkningen med røtter fra Vest-Afrika.

Fra dette utviklet det seg en danseform som ble enormt populær. I dag ser vi spennende tradisjoner og utrykk verden over. Jazz- og swingmusikk er fortsatt mest populært å danse til. Samtidig er stepp alltid i utvikling. Dette er en danseform hvor vi både tar vare på gamle tradisjoner og utforsker nye trinn. Du kan steppe til all musikk.

Din pedagog kan hjelpe deg å finne mer stoff om steppdans og dens historie.

Våre instruktører

Iselin Jansen Ruiz

Danser, pedagog og eier

Iselin er ildsjel og gründer av Norges første internasjonale festival for steppdans, Tap Oslo. https://www.norwegianrhythmproduction.com/ Iselin har studert under Sarah Reich og hennes «Tap Music Project» i Los Angeles. hvor hun også har gjort flere show. Hun er aktiv i det internasjonale miljøet i stepp, og leder managementbyrået «Norwegian Rhythm production». Byrået representerer internasjonale dansere i Oslo og arrangerer konserter rundt festivalen Tap Oslo.

 

Videre har Iselin undervist og opptrådt med steppdans, house / hiphop og salsa, i blant annet Barcelona, ​​Stockholm, Los Angeles, London, New York og Helsinki.  I Norge har hun undervist ved bl.a. NSKI høyskole, Det Norske teateret, Norsk Ballettinstitutt og Musikkteaterforum, og er aktiv med fjernsyn og egne showkonserter. Hun startet sitt eget stepp- og jazzkompani i 2019, Allure Tap Company.  Hun og hennes ektemann Alexis Ruiz ble eiere av Tickle Toes 1 januar 2020.

 

Nå produserer hun musikk og koreografier sammen med mannen sin. Ved flere anledninger har hun fremført egenkomponerte verk med Alexis på Nordic Salsa Experience, Sverige danser, Mambo Revolution (stockholm) og mer.  Hun har også hatt muligheten til å opptre sammen med Alexis og hans kompani på større salsakongresser rundt om i Europa. Hun har også undervist i mambo og showteam som vikar for Alexis de siste årene på blant annet Bodensee Salsa Congress (Tyskland) m.m.

 

I tillegg er Iselin utdannet ved Bilder Nordic School of Photography og har jobbet som frilans dansefotograf siden 2012. Hun har en BA i psykologi, diplom i pedagogikk og tar for tiden en mastergrad i rettsvitenskap.

alexis.jpg

Alexis Ruiz

Danser, pedagog og eier

Alexis Ruiz er en verdenskjent artist, pedagog og performer. Hans ekspertise er i latinsk kultur, musikk og dans. Han har undervist over hele verden med sin mangfoldige kunnskap i over 24 år. Det inkluderer 10 år i Japan og 12 år i Norge.

 

Mye av hans unikhet kommer av at han har studert alt han fant av interesse gjennom sin oppvekst, dette inkluderer steppdans, tango, lindyhop, jazz for å nevne noen få. Han fikk ærespris i sitt felt og tildelt på den berømte LA salsakongressen av mesteren Albert Torres i 2005. Hans bakgrunn som musiker gjør undervisningskompetansen hans unik. Han fokuserer på de opprinnelige røttene og historien, for å gi studentene verktøy og dybde.

 

Hans kunstnerskap og profesjonalitet gir deg den ultimate opplevelsen i verden av latin dans og musikk.  Han har nå midlertidig base i London, men styrer skolen i samarbeid med sin kone og kan forventes tilbake til Norge i fremtiden.

 

Han har også en bachelor grad som lydingeniør fra Westerdal Høyskole i Oslo.


Se www.a-custica.com for mer informasjon.

Kjersti Evensen

Gründer

Kjersti har bygget opp skolen siden oppstarten i 2002. Hun startet å undervise i stepp allerede i 1984. Hun avsluttet sin aktive scenetilværelse i 2000 og har siden arbeidet for å skape kunnskap om og interesse for steppdans i Norge. Hun har vært pådriver for feiringen av Den internasjonale steppdansdagen siden starten i 2002.

Utdanning tok Kjersti ved den Norske Operas Ballettskole, under Joan Harris og Stefan Ullner, ved Jenny Wagstaff steppstudio og ved ulike private dansestudier i London og New York. Karrieren begynte som 10-åring ved den Norske Operas scene. Den voksne karrieren ble innledet med blant annet oppstarten av Carte Blanche i 1984.

 

Som utøver er Kjersti også kjent fra produksjoner fra de aller fleste scener i Oslo, samt TV og frie grupper. Hun har også vært tilknyttet Oslo Danseensemble fra starten. Kjersti har arbeidet som timelærer og gjest ved utallige skoler før hun startet opp Tickle Toes.

Kjersti har studert steppdans og deltatt i produksjoner med Jenny Wagstaff, Chazz Young, Michael Sandwick, Brenda Bufalino, Derek Hartley, Jennifer Day, Lesley Lockery, Chester Whitmore, Joseph C. Wiggan mfl.

Hun er også mottaker av Statens kunstnerstipend 1991 og 2004, Sagene bydels miljø- og kulturpris, Lovisaprisen 2012, samt Norske Dansekunstneres (NoDa) pedagogstipend for 2014 for sitt pionèrarbeide for steppdans i Norge.

Kjersti vil forøvrig takke alle pedagoger, kolleger og elever som i alle år har vært, og er, en stor støtte og inspirasjon! Og ikke minst mormor som introduserte henne for jazzmusikk og steppdans som barn. Og - kjære Jenny Wagstaff, Main Kristoffersen, Frankie Manning og Chazz Young, som ga støtte og inspirasjon til å starte opp At Tickle Toes.

I 2022 utgav hun boken «Jeg ville jo bare danse» som er hennes selvbiografi. 

Boka passer for alle som er interessert i dans, kunstfag, teaterliv og det å være en gründer. Dette er Kjersti’s første bok. Boka inneholder historisk materiale. Ta kontakt med skolen om du ønsker å vite mer.

Ella Gyri Groven

Pedagog og avdelingsleder Hamar

Ella Gyri har undervist på At Tickle Toes siden 2007.

Hun underviser i dag på alle nivåer på skolen.

Ella Gyri er utdannet skuespiller fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) i 2003 og er medlem i Norsk skuespillerforbund. Hun er cand.mag. fra UiO med teatervitenskap og russisk.

Ella Gyri har tidligere jobbet med Akutteatret med Nina Sele, i blant annet forestillingen «Den steppende detektiv», en barneteaterforestilling med steppdans.

Av andre oppdragsgivere kan nevnes.Haugesund Teater – Scenekraft. Hun er også å se i reklamefilm og fjernsyn og i den italienske spillefilmen «Un ciclone in famiglia».

Ella Gyri har danset i Oslo Steppdanskompani fra starten, og arbeider med steppdans som integrert del i teateroppsetninger.

Hennes hovedlærere i steppdans har vært Kjersti Evensen og Anneli Moe.

Ella Gyri har også tatt klasser hos Paulo Fernandes Jr., Michael Sandwick, Jonas Nermyr, Ludovico Hombravella Suarez og Brenda Bufalino.

Ella er nå avdelingsleder for Tickle Toes sin avdeling på Hamar. 

IJ.0582_0012 Ole Marius Larsen.jpg

Ole Marius Larsen

Ole Marius er fra Biristrand i Gjøvik og er uteksaminert fra Musikkteaterhøyskolen med en Bachelor i Musikkteater. Han har vært med i flere amatøroppsetninger, blant annet A Chorus Line, Glee og Shockheaded Peter. Han har også vært nestleder for Musikal-i-teten 2018 og prosjektleder for Musikalenes Verden 2020 hvor han i tillegg hadde ansvaret for steppdansen. Han er også med i steppdanskompaniet Allure Tap Company som er ledet av Iselin Jansen Ruiz. 

Året 2022/2023 tok han verdens eneste profesjonelle steppdansutdannelse på fulltid ved Luthier i Barcelona og er tilbake fulltid for undervisning fra høsten 2023. 

DSC02221_edited.jpg

Marte Dyrnes

Marte Dyrnes er fra Trondheim og er uteksaminert danser fra Bårdar Akademiet. Hun har vært med på utendørsmusikalen Elden på Røros siden 2010, blant annet som danser. Gjennom utdanning og som profesjonell danser har hun deltatt i blant annet Stjernekamp, Peer Gynt ved Akershus Festning, Grease på Chateau Neuf, danset på Norway cup og deltok på Oslo Jazzdansfestival i 2020 med Allure Tap Company. Marte er også utdannet idrettslærer ved Norges Idrettshøyskole og elsker hjernetrim og fysisk aktivitet.


Marte er høsten 2023 i Trondheim men kommer sporadisk i helger og er fast tilbake etter jul.

Sofie Huijs.jpg

Sofie Huijs

Sofie Huijs er utdannet skuespiller, sanger, og danser med en BA fra NTNU i musikkvitenskap med jazzvokal (2014-2017), og en BA fra Musikkteaterhøyskolen (2016-2019). Hun har sceneerfaring fra ung alder av, og har medvirket i flere musikaler, forestillinger, og konserter, både profesjonelt og amatør. Verdt å nevne er Grease, Ti Små Soldater, Rent, Hamlet, og Kristin Lavransdatterspelet på Jørundgard. I tillegg jobber hun som stemmeskuespiller, sangpedagog, og manusoversetter.

Etter at Sofie i 2019 ble uteksaminert fra Musikkteaterhøyskolen med forestillingen Shockheaded Peter, har hun turnert med barnemusikalen Julegaven som ble Borte (Ask Scenekunst), vikariert som skuespiller og danser i Karius og Baktus (Ask Scenekunst), og er med i stepp- og jazzdanskompaniet Allure Tap Company som er ledet av Iselin Jansen Ruiz. Videre blir hun å se i den nyskrevne musikalen Hjertekaptein med musikk av Lars Bremnes (Kompani Tjøsvoll), samd flere forestillinger med Ask Scenekunst.

Se https://www.sofiehuijs.com/ for mer.

Sofie er for tiden fast skuespiller ved Teater Innlandet.

Ragnhild Lucy Skinner

Danser og pedagog

Ragnhild har undervist periodevis hos At Tickle Toes siden 2012. Hun har også undervist steppdans i flere år i Bergen, ved StepIn dansestudio og Bårdar Akademiet Bergen. Ragnhild har også undervist i danseformer som charleston, lindy hop og balboa.

Foruten å være tilknyttet Oslo Steppdanskompani var hun med og koreograferte og danset i forestillingen «Best på fest» i 2013. Ragnhild har deltatt på en rekke andre frilansoppdrag.

Interessen for stepp begynte i 1990 hos Silja Rogne i Drammen. I mange år studerte Ragnhild hos Kjersti Evensen i Oslo. Hun har trent med en rekke internasjonale steppdansere på workshops og festivaler rundt i Europa. Ragnhild har også bakgrunn fra klassisk ballett.

Et stort repertoar som danser er ett av Ragnhilds kjennetegn. Hun er spesielt glad i musikk og dans fra jazzens gullalder., og har undervist i både charleston, lindy hop og balboa. Men hun begrenser seg ikke bare til denne stilen – Ragnhild mener at man kan danse til all musikk!

håkon.jpg

Håkon Sigernes

Håkon er utdannet ved Millennium Performing Arts og Guildford Conservatoire i London, og er ansatt som danser i Skuespiller- og danseralliansen. Som musikalartist har han bl.a. spilt i Hair (Oslo Nye Teater), Les Misérables (Folketeateret), Sirkus Jesper (Dyreparken), Singin’ In the Rain (Folketeateret), Mary Poppins (Folketeateret), De tre musketerer (Folketeateret), A Chorus Line (Chat Noir), The Producers (Oslo Nye), Cats (Chat Noir), Les Misérables (Oslo Nye), Annie (Folketeateret), Singin' In the Rain (Oslo Nye), Den glade enke (Oslo Nye), My Fair Lady (Folketeateret), Postkort fra Lillebjørn (Oslo Nye), Spamalot (Folketeateret) og La Traviata (Birmingham Opera Company).

Som steppdanser har Håkon jobbet med Oslo SteppdansKompani under ledelse av Anneli Moe, som har satt opp forestillingene Rastløse føtter og Best på fest. I steppdanskollektivet Stepperiet jobber han med improvisasjon sammen med Janne Eraker og flere profesjonelle steppdansere og improvisasjonsmusikere. Ved to anledninger har han vært steppesolist i Duke Ellington’s ”Sacred Concert” med Glåmdal Storband. Håkon hadde steppekoreografien på Singin’ In the Rain på Folketeateret i 2017. I tillegg har han lang erfaring som steppdanspedagog for både profesjonelle og amatører. Tickle Toes er glad for å ha han i studio.

bottom of page